onsdag den 8. juli 2009

Følelsesporno?

Jeg sidder her med en underlig følelse, efter at have fulgt dagens dokumentation af Kongen af Pops sidste rejse på denne jord.
Jeg havde ikke på forhånd tænkt at DET skulle jeg bare se...det blev bare ligesom sådan...
Jeg så bilerne der holdt udenfor kapellet hvor den private del af cermonien blev holdt...jeg så kisten blive kørt/båret ud til den ventende rustvogn...så kortegen kører ad afspærede motorveje mod den officielle del af afskeden...Og selv om jeg ikke havde tænkt at det nok ville blive sådan...så virkede det bare naturligt at kisten blev båret ind foran scenen...for hvordan skulle det ellers virke som et farvel, uden at blive komisk...men dermed ikke sagt at jeg ikke også syntes at det også virkede lidt bizart at tænke på at der lå et lig i kisten...men igen... det skulle jo være et farvel til ham i kisten.
Jeg blev hængende uden at være tvunget...og der blev sagt mange bevægende ting om manden som vi alle synes vi vidste så meget om...og det satte en masse minder og tanker igang hos mig...
Hvordan jeg har danset i ungdomsklubben til numrene fra Thriller...sunget med på We are the world...Heal the world... O.s.v.
Jeg har igennem tiden tænkt på MJ som både lidt lækker og lidt for freaky... :o)
Jeg forstår dog godt hans forvandling...et forsøg på både at tilfredsstille faderen og at lægge distance til ham... Han(MJ) har aldrig haft et normalt liv...har aldrig vidst bedre...har været et af de mest ensomme mennesker i verden...alt det uden direkte at have valgt det selv...er blevet pacet frem på nok en af de værste måder...Og det har han ikke kunne tåle...han udviklede sig til et stort barn...med midler til at skabe et barnligt univers i hans egen lille verden... Han ville børn og barnlige sjæle det bedste i hele verden...det og hans formue gjorde ham sårbar...gjorde ham til offer...
Jeg tror simpelthen ikke på beskyldningerne om seksuelle krænkelser af børn...det passer simpelthen ikke ind i billedet af ham som person...jeg tror aldrig at han blev voksen indeni...og denne barnlighed ville han gerne dele med andre...og hvem er det mest naturligt at dele det med?..børn...
Jeg kan jo af gode grunde ikke vide om det er sandt...men jeg har lov til at tro mit... :o)
Nå men tilbage til dokumentaren på tv... nogle talte...flere sang og spillede... og mange var berørte...og det virkede ikke påtaget.
Jeg blev dog først selv rørt til tåre da Smile blev fremført af hans bror Jermain...og senere da flere inkl. børnekor sammen sang Heal the world...og igen da hans datter fik lov til at sige et par ord offentligt... Så stortudede jeg... Ja hans tre børn var tilstede..dem han ellers har værnet om ikke skulle være offentligt tilgængelige... Det undrede mig at de var med til den officielle del... ... Og så løb jeg tør for ord... ...
Men endnu er der ingen der kan sige hvad hele det "cirkus" vil ende med...for det er ikke slut før den fede dame synger...Og jeg har bestemt ikke tænkt mig at synge (offentligt) endnu ;o)

4 kommentarer:

Det gule hus sagde ...

Ja jeg knækkede også da datteren kom frem. Jeg håber hun selv har valgt og ønsket det. Undskyld hvis der kommer to kommentar fra mig ;-) ved ikke helt hvad der skete med det første.

Losarinas mor sagde ...

Jeg har aldrig været en fan af hverken ham eller hans musik.
Jeg synes det har været et helt hysterisk medie halløj efter hans død.
Så ikke nævnte begravelse/mindeprogram, så der kan jeg ikke give mit besyv med.
At manden har haft n betydning for popmusikken er uden tvivl. At han var et ulykkeligt meneske er ingen vist i tvivl om.
Håber der er gode, kærlige og fornuftige mennesker, der kan tage sig af hans børn.

Pernille på 1. sagde ...

Hej Pi

Jeg sad og fulgte med i noget af det,men jeg kunne ikke rigtig lige finde ud af det. FOlk klappede og der var mange ting der var meget amerikansk.
Michael Jacksons musik var genial jeg tror ikke at der er mange sange man ikke kan synge med på.

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg syntes om i går, det var lidt for meget og meget rodet, nogle var berørte, for andre var det et show.
Og hvorfor var de børn med ? skulle de ikke beskyttes mod den offentlige verden....

Knus og dejlig dag

Anonym sagde ...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.