fredag den 11. december 2009

Bog anmeldelser anmasse... ;)

Ja nu kommer de endeligt... Jeg har fået samlet sammen i denne omgang... 5 stk... :o)

Først de tre bøger som jeg var så heldig at falde over i Tiger, til 20,- stk... Ja jeg var heldig. Det vidste jeg ikke da jeg købte dem, men det ved jeg nu efter at have læst dem... :o)
Det har været en fornøjelse at få et indblik i så spirituelt et menneskes liv...ikke på grund af detaljerne i historien, som jo på nogle punkter er meget intime, men mere det overordnede. Nemlig det spirituelle...det mystiske vil nogen sige, andre igen vil sige gak-gak... Det afhænger meget af hvor man selv er i sit liv, om man har en indsigt og en forståelse, eller bare en nysgerrighed for emnet. Det man ikke altid kan se med det blotte øje, umiddelbart kan høre eller føle, lugte eller smage... Det er ligger udenfor de almindelige 5 sansers formåen. Og ja, den kvikke læser har nu opfanget at jeg er begejstret. :o)
I mange år var jeg bange for at blive stemplet som skør, mærkelig eller ekstrem. Den tid er forbi, jeg fortæller gerne om mine egne oplevelser som ligger udenfor almindelig fatteevne og forståelse. Jeg forstår godt at andre kan have svært ved at forstå og sluge det. Da jeg begyndte at fortælle mine forældre, i en alder af 30 år, om mine oplevelser og min overbevisning, kiggede de bare på mig med medlidenhed i blikket. Mente at jeg stadigvæk havde en livlig fantasi, som jeg også havde haft som barn. Spurgte om jeg var rodet ud i noget med hjernevask eller en eller anden kult... Jeg blev nærmest desparat, NEJ jeg var ikke ude i noget som helst andet end mine egne erfaringer og oplevelser med det overnaturlige...det som ikke kunne bevises eller umiddelbart forklares på den nemme måde. (Jeg vender tilbage med fortsættelsen ved lejlighed)
Nå men nu skulle det her ikke handle om mig, men om Majbritte Ulrikkeholms erindringsbøger... Og jeg kan godt sige at har man nysgerrigheden eller indsigten, så vil man føle sig underholdt eller bekræftet ved at læse disse bøger... :o)


Og nu til noget helt andet... Nemlig krimier... Ja jeg har en bred smag...det er også noget som man vil opdage hvis man følger mine spor i bøgernes verden... :o)
Disse to forfattere, Christian Dorph og Simon Pasternak, kan noget med denne genre... :o)
Jeg vil næsten sætte dem på højde med Stieg Larsson... Og det er jo som bekendt farligt, da han jo nærmest har fået status som kult person... Men jeg var vild med Stieg Larssons trilogi ( Mænd der hader kvinder, Pigen der legede med ilden og Luftkastellet der sprang), men jeg er altså næsten lige så vild med disse to bøger, Om et øjeblik i himlen og På afgrundens rand. De fører os tilbage til Danmark i slut 70'erne, hvilket i sig selv er en interessant drejning...men samtidig formår de at holde én fanget i historien, som har fangarme ud i mange forskellige retninger...
Så hvis du gerne vil underholdes på højt plan, så skulle du unde dig selv et bekendtskab med disse to bøger... :o)

Den bog som jeg er igang med nu, er Bjarne Reuters, "Den iranske gartner"...en helt tredie genre, både for mig og for forfatteren... Mere om den når jeg er helt færdig med den... :o)

Intet er så smukt, enkelt og berigende, som at begive sig ind i bøgernes verden... God førnøjelse... :o)

Ciao

2 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Tak for en masse anbefalinger :-)

Vibeke sagde ...

De bøger, af Majbritte Ulrikkeholm, vil jeg gerne have fat i, det spirituelle interreserer mig, måske fordi, - at jeg af og til oplever et og andet.